Vrijwilligers

Vrijwilligers spelen een belangrijke rol in het leven van onze cliënten. Als vrijwilliger doe je iets extra’s, buiten de normale zorg om.

“We zijn vaak wel trots op wat we bijdragen aan de maatschappij.”

Wat kun je doen?

Als vrijwilliger ondersteun je bij activiteiten van het team. Of ondersteun je onze cliënten bij hun dagelijkse activiteiten en vrijetijd. Je kunt bijvoorbeeld het team ondersteunen bij groepsactiviteiten of één keer per week gezamenlijk met cliënten koken. Je kunt ook iemands maatje worden; hierbij draait het meer om het contact dan de activiteit. Je gaat bijvoorbeeld een kop koffie drinken bij iemand die wat gezelschap kan gebruiken. Of doet boodschappen met iemand die daarbij wat hulp nodig heeft. Hoe vaak je kan komen helpen, gaat altijd in overleg met de locatie.

Wat krijg je ervoor terug?

Vrijwilligerswerk is een kans om je sociale netwerk te vergroten en interessante mensen te leren kennen. Met een kleine investering kan je al veel betekenen. Daarnaast vergoeden we je reiskosten en ben je WA-verzekerd tijdens je vrijwilligerswerk. Ook kan je direct solliciteren op interne vacatures van Pameijer. Uiteraard krijg je ondersteuning en begeleiding van een vaste medewerker. En als het nodig is, kan je een training of workshop volgen.

Hoe word je vrijwilliger?

Bekijk onderstaande vrijwilligersvacatures en solliciteer. Wil jij graag op een andere manier vrijwilliger worden, stuur dan een open sollicitatieVoordat je als vrijwilliger bij Pameijer aan de slag kunt, moet je een (nieuwe) Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen. Personeelsadministratie verzorgt de aanvraag en de kosten worden vergoed.

Nog vragen?

Neem dan contact met het Jobcenter via 088-2716041 of via vrijwilligers@pameijer.nl.

Bekijk onze vrijwilligersvacatures

  1. Lees meer