Vrijwilligers

Vrijwilligers spelen een belangrijke rol in het leven van onze cliënten. Van samen boodschappen doen of koken tot het bezoeken van een wedstrijd in de Kuip; alles wat niet onder onze reguliere zorg valt, kan ingevuld worden door onze vrijwilligers. Dus ook door jou!

“We zijn vaak wel trots op wat we bijdragen aan de maatschappij, en dat is maar goed ook.”

Wat kun je doen?

Als vrijwilliger ondersteun je onze cliënten bij hun werk, hobby of door een uitstapje te maken. Je kunt bijvoorbeeld één keer per week samen sporten of helpen met de administratie. Of mensen helpen bij hun persoonlijke verzorging en gezondheid. Jouw inzet stemmen we af op de behoefte van jou én de cliënt. Je kunt ook iemands maatje worden; hierbij draait het meer om het contact dan de activiteit. Je gaat bijvoorbeeld een kop koffie drinken bij iemand die eenzaam is, of doet boodschappen met iemand die daarbij wat hulp nodig heeft. Lees hier meer over onze maatjes!

Wat krijg je ervoor terug?

Vrijwilligerswerk is een kans om je sociale netwerk te vergroten en interessante mensen te leren kennen, voor wie jij met een kleine investering veel kunt betekenen. Daarnaast vergoeden we je reiskosten, ben je WA-verzekerd tijdens je vrijwilligerswerk en kun je ook direct solliciteren op interne vacatures van Pameijer. Uiteraard krijg je ondersteuning en begeleiding van een professional. En als het nodig is, gaan we op zoek naar een geschikte training of workshop.

Hoe word je vrijwilliger?

Bekijk onderstaande vrijwilligersvacatures en solliciteer. Wil jij graag op een andere manier vrijwilliger worden, stuur dan een open sollicitatie. Klikt het, dan start je met een leuke en leerzame introductie die je samen met andere nieuwe vrijwilligers volgt. Voordat je als vrijwilliger bij Pameijer aan de slag kunt, moet je een (nieuwe) Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) bezitten.

Nog vragen?

Neem dan contact met het Jobcenter via 088 271 33 54 of vrijwilligers@pameijer.nl.

Bekijk onze vrijwilligersvacatures

  1. Lees meer